perjantai 10. lokakuuta 2014

Lempi-mekko ja lehtijuttu ABC+


Ompelin Leena Rengon suunnittelemasta Lempi-joustofroteesta mekon. Kaavan muokkasin aiemmin piirtämästäni kaavasta. Tämän kaavan variaatioilla olen tehnyt mm. punaraitaisen trikoomekon ja ruskean kesätopin

Mekosta tuli harmikseni vähän liian pieni vatsan ja lantion kohdalta. Saa nähdä, saanko levennettyä sitä fiksusti. Kangasta ei ole järin paljon jäljellä. Olisiko levennysideoita?Ostin kesällä Verson Puodista Elisa Tuohimaan suunnittelemaa Mummolan tuntu -joustocollegea. Rocking´skidi -blogin FB-sivulla näet Elisan tuosta neuloksesta tekemän tunikan. Tilauksen mukana tuli noin 60 cm tätä Lempi-joustofroteeta yllätyslahjana. Kiitos Verson Puoti!

Kuvasin näiden kuvien taustan kesällä Pallaksella. Mekkoa kuvatessani käytin jalustaa ja itselaukaisinta sekä paria studiosalamaa.


Jere - Pohjoisen poika


Kirjoitin jutun yhdestä lappilaisesta perheestä kristilliseen perhelehteen nimeltään ABC+ (5/2014). Otin myös jutun kuvat sekä lehden kansikuvan. Se ilmestyi viime viikolla. Tämä lehti näyttää olevan Rovaniemen pääkirjastossa, ja se löytyy varmaankin monesta muustakin kirjastosta sekä lehtimyymälästä.

9 kommenttia:

Hanna Mi kirjoitti...

Nätille näyttää mekko! Laittaisin itse varmaan sivusaumaan kaitaleet kolmion mallisena, ylöspäin kolmion kärki. Kangas voi olla muukin kuin mekossa oleva. Muilla on varmaan hyviä vinkkejä levennykseen, en ole tarvinnut tehdä sellaisia itse, niin ei kovin ole tullut mietittyä. Lehtijuttu vaikuttaa mielenkiintoiselta, meillä on kirjastossa aika huono valikoima lehtiä, joten tuskin pääsen tutustumaan tarkemmin.

LeenaH kirjoitti...

Kiva mekko. Entä jos laittaa salmiakin mallisen lisäyksen sivusaumaan tarvittavalle kohdalle?

Unknown kirjoitti...

Nää sun kuvat! Kumpa iteki osais tolleen liittää kuvia eri taustoihin. Oon ihan taulapää tällasissa, mut kova hinku ois oppia koko ajan uutta.

Helinä kirjoitti...

Ihana, pirtsakka mekko:-)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Hei! Kiitos kehuista ja vinkeistä. :)

Pikku Akka kirjoitti...

Kaunis tunikamekkonen ja erityisen upeat kuvat!

Neuloisin kirjoitti...

Aivan syötävän, neulottavan ja kierrätettävän ihana blogi! Olet monitaitaja!! Alan nyt seurata sinua!!

Metsäntyttö kirjoitti...

Levennysehdotus (jos osaan selittää, kun ei voi piirtää ajatustaan): Joko etu- tai takakappaleeseen poikkisauma vyötärölle (tai vaikka lantiollekin) ja sitten lisäkappale keskelle siten, että sen pystysaumat on noin reisien kohdalla. Näiden saumojan päälle vaikkapa taskut.i Malli tietysti muuttuu sitten, ja onko samaa kangastakaan...

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos ihanista viesteistä!

Metsäntyttö, kiitos vinkeistä. Täytyy ajan kanssa pohtia levennystä. Tuollaiset tavat eivät olleet tulleet mieleeni.