tiistai 26. elokuuta 2014

Kameran hihnalle päällinen




Ostin vihdoin uuden kameran: Canon EOS 6D sekä pari objektiivia (50 mm f/1.8 ja 24 - 105 mm f/4). Tykkään piilottaa kameran hihnassa olevat tekstit, joten ompelin hihnalle päällisen. Hakusanalla "camera strap cover" löysin netistä paljon kuvia päällisistä.

Tein tosi simppelin päällisen hihnalle. Laitoin pehmusteeksi jotain pehmeää huopakankaan tyylistä. Tikkasin sen kiinni ohueen puuvillaiseen päälliskankaaseen. Päällinen on irrotettavissa helposti. Ajattelin tehdä eri tilanteisiin sopivia päällisiä, mutta itseni tuntien en kuitenkaan viitsisi irrotella niitä jatkuvasti, joten en ehkä sittenkään ompele lisää päällisiä. Jospa vaan ottaisin päällisen pois sellaisiin kuvaustilanteisiin, joihin se on liian rento.




Punavalkoinen kukkakangas on Tuurin kyläkaupasta, 5 e / m. Samaa kangasta violettisävyisenä käytin essuihin ja kassiin.

Vanhaa kameraani kuljetin yleensä käsilaukussa ilman sen kummempaa suojaa. Tälle kameralle pitäisi varmaan kehitellä jonkunlaista laukkua. Yli kymmenen vuotta sitten tein silloiselle filmijärkkärilleni laukun öljykanisterista, pinnasängyn pehmusteesta ja hameesta. Se on liian pieni nykyiselle kameralleni.



Ulkoiluttaessani kameraa tunturissa viime viikonloppuna hihnanpäällinen liukui helposti hihnan toiseen päähän. Ajattelin ommella pienet nepparit kokonaan auki olevaan päähän.

9 kommenttia:

Krista kirjoitti...

Onpa kiva idea tuollainen päällinen!

margsan kirjoitti...

Mainio idea ja tuo aiemmin tekemäsi kameralaukku myös!

Sanna kirjoitti...

Olen joskus miettinyt että kangaspäällyste olisi mukavampi iholla, varsinkin helteillä. En ole kuitenkaan päässyt toteutukseen asti, mutta nyt kun näin tämän sinun tekemäsi päällysteen, voisi vaikka ryhtyäkin tuumasta toimeen! :-)

Hanna Mi kirjoitti...

Jälleen idea, joka on toimiva, ja jota ei ole tullut vain itse ajatelleeksi. Tuollainen onkin sitten helpompi puhdistaa ja vaihtaa tilanteen mukaan.

Matkatar kirjoitti...

Nättihän siitä tulikin! Itsekin olen kaivannut tuollaista mutta kun ei ole ompelukonetta, pitäisi varmaan tilata jostain.

Unknown kirjoitti...

Ooh, mikä kamera, onkohan tämä jo ammattilaisen??

Laukku edellisille kameroille ja pussi pokkarille ovat hienoja. Erityisen hyvä luovuudenkukka käyttää kanisteria tukimateriaalina.

Riitu, Koti männikössä kirjoitti...

Ikävästi tosiaankin hiertää kameran hihna, etenkin kesällä kun ei ole takinkaulusta suojana. Tosi käyttökelpoinen idea!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kommenteista ja kehuista. :)

Hieno tar, tämä on täyden kennon kamera. Ammattilaiset käyttävät tällaisia kameroita.

Emileitha/Tarja kirjoitti...

Hieno, kiinnitys varmaan jotenkin jos valuu. Tein edelliseen kameraan remmin mutta se oli kiinni oleva ja ei aina sopiva tilanteeseen vaikka olkin siisti /harmaata pientä kuviota . Inhoan noita mainosremmejä ja kun tekee päällisen se on paljon kivempi niskaan ja olkapäällekkin ettei paina pahasti.