maanantai 6. tammikuuta 2014

Tuliaiseksi lapaset DIY


DIY lapaset


Vein tuliaiseksi lapastentekopaketin ystävälleni, joka järjesti DIY-henkisen kokoontumisen loppiaisviikonloppuna. Materiaalit ovat kierrätettyjä resoria lukuunottamatta. Sinertävä neulos on puhki kuluneesta ohuesta villapaidasta. Fleecevuori on pienestä peitosta, jota ei parin tahran vuoksi voinut viedä kirpparille. Turkoosi pitsi on kirpparille kelpaamattomasta paidasta. Turkoosin pitsin ajattelin näissä lapasissa kämmenselkäkappaleeseen sinisen villaneuloksen päälle.



DIY lapaset


Paketoin lapasiin tarvittavat kappaleet sellofaaniin. Alimmaiseksi laitoin kaurahiutalepaketista leikkaamani kartongin, jotta pakkaus pysyy paremmin koossa. En peittänyt paketin alle jäävää kuvaa ja tekstiä, mutta niin toki voisi tehdä, jos lahjan saaja ei olisi erityisen innostunut kierrätysmateriaaleista.





Minun tekemäni lapaset näet täältä.

Edit: Lapasten kaavanpiirto-ohjeen löydät Tehtaamosta.

Taustakuvan löysin googlaamalla Freebies-sivustolta

Kuvankäsittelyohje taustan lisäämiseen löytyy Simple as that -blogista. Ohjeessa on käytetty Photoshopin versiota CS4, mutta uudemmat versiot ovat näiltä säädöiltään samanlaiset. Gimpilläkin pystyy tehdä tuolla ohjeella.

9 kommenttia:

Iita kirjoitti...

Onpas tosi ihana tuliaisidea :)

Heidi kirjoitti...

Todella kiva idea!

Outi kirjoitti...

Hauska idea, ja sievät lapaset varmasti valmiina kun on pitsit ja kaikki :)

Hanna Mi kirjoitti...

Itse ainakin arvostaisin kovin tällaista lahjaa! Hyvä idea, harmi kun omassa lähipiirissä ei ole ompeluintoisia juurikaan. Ehkä tämmöinen paketti voisi inspiroida kokeilemaan.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kommenteista! :)

Hanna: Mulla oli ajatuksena, että ompelisin ystävän kanssa yhdessä nämä lapaset. Tai siis lähinnä vinkkaisin vierestä ohjeita, mutta meillä olikin niin paljon kaikkea muuta tekemistä parin päivän aikana, ettei ehditty tehdä näitä. :)

Emileitha/Tarja kirjoitti...

Aivan ihana idea..
Sana lapaset tuntuu niin hyvältä kuulla, täällä niitä kutsutaan suomalaistenkin kesken vaikka millä nimillä.. se lapaset oikein sanottu mielestäni

Tao kirjoitti...

Ihana uniikki tuliainen!

Sanna kirjoitti...

Hieno tuliainen. Mä vaan luin ensisilmäyksellä, että veit "lapsentekopaketin". Tarkempi silmäys toki paljasti totuuden. Että semmosta hjuumoria. :D

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos viesteistä.
Tarja: lapaset on minunkin mielestä lapaset :)
Sanna: :)