perjantai 27. joulukuuta 2013

Swantsit, kauluri ja lapaset


Lapaset ja kauluri vanhasta villapaidasta

Lapaset ja kauluri vanhasta villapaidasta


Ompelin siskolleni swantsit eli housut (sweater pants) kirpparilta ostetusta villapaidasta. Niitä täytyy vielä fiksata, sillä edessä oleva sauma on liian kireä. Swants-ohje on Westknits-sivustolta. Samasta villapaidasta tein myös kaulurin, siis huolittelin saumurilla housujen tekoa varten paidasta pois leikkaamani kappaleen.

Omien swantsieni jämäpaloista ompelin lapaset. Vuorin tein puuvillaisesta college-neuloksesta, jonka nurja puoli on harjattu ihanan pehmeäksi. Laitoin nurjan puolen lapasissa ihoa vasten. Puuvilla ei mahda olla kovin lämpöinen, mutta ainakin näin aluksi tuntuu miellyttävältä. Lapasten suulla on resori.

Edit: Lapasten kaava löytyy Tehtaamo-blogista.Lapaset ja swantsit vanhasta villapaidasta


Tykkään swantseista ja näistä lapasista niin paljon, että meinaan ommella niitä lisää. Edit: Uudemmat swantsit ja lapaset löytyvät täältä (klik).


Edit: Suomenkielisiä swants-ohjeita löytyy blogeista Laivakissa ja KimpsuliKampsuli.

11 kommenttia:

Mun Tekemä kirjoitti...

Mahtavat swantsit!

Sude kirjoitti...

Aivan mahtavat ♥ Minulla on swantsit vielä tekemättä, kun ei ole löytynyt tarpeeksi isoa villapaitaa, mutta etsintä jatkuu kirppareilta =D

Anis kirjoitti...

Mahtavat housut. En ymmärtänyt enkun kielistä ohjetta.Olisi mahtava jos voIAIT blogissasi esitellä,kuinka ne tehdään.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kommenteista!

Anis: Tein omat swantsini ihan vaan ottamalla sisään sieltä, missä oli liikaa neulosta. Soveltamaan siis yllytän. Ompelin saumurilla.

KahviKaneli kirjoitti...

Nuo Swantsit vain on niin ihkut. otin jo ohjeen talteen, olen just sen tyyppinen, että kalsarit päällä aina. Noilla voi jo hakea postinkin :)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos viestistä, KahviKaneli.

Anis: Laivakissa-blogin Marjon swantsiohjeen löydät täältä: http://paapuuri.blogspot.fi/2013/11/swantsit-ja-kuinka-ne-tehtiin.html

Melissa kirjoitti...

On kyllä mahtavat pökät :)

Emileitha/Tarja kirjoitti...

Jopas ovat mahtavat nuo tekemäsi..

Hanna Mi kirjoitti...

Mahtavaa miten näissä on tuo kierrätysteema ihan huipussaan! Kuosit on tosi kauniit! Kohta ei ole enää mitään, mitä viedä kirpputorille myyntiin, kun kaikesta saa jotain uutta aikaiseksi.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos rohkaisevista kommenteista :)

Hanna: Niinpä, ja mihin sen kaiken roskan (siis vielä joskus tarvittavan materiaalin) kanssa mahtuu.. :)

Inu kirjoitti...

Onpa nätit swantsit nämä! Mulla olis yksi villatakki odottamassa, mietin että voisko siitä tehdä swantsit (vai oisko ne sitten cantsit? :D)