lauantai 5. lokakuuta 2013

Käsityömessut ja muotinäytösLähdin eilen aamulla Rovaniemeltä käsityöjunalla Seinäjoen käsityömessuille ja tulin tänä aamuna yöjunalla takaisin. Reissun parasta antia oli mielestäni käsityöjuna, jossa varmaankin kaikilla oli mukana joku käsityö. Käsityövaunussa sai ohjausta sukan kantapään neulomiseen ja muihin käsityöpulmiin. Siellä oli mukava tutustua ihmisiin ja nauttia rennosta ilmapiiristä. 

Birgitta Sassi Taito Lappi ry:stä antoi minulle käsityöjunassa kaksi kerää Roosa nauha -sukkalankaa sekä sukkapuikot kiitokseksi blogiyhteistyöstä. Paljon kiitoksia! Lupasin neuloa sukat ja esitellä ne täällä Hääräämössä. En ole koskaan neulonut sukkaparia, vain joitain yksittäisiä sukkia. Haastetta siis riittää.

Käsityömessujen näytteilleasettajista nostaisin esille Heidi Keskitalon RISAKO-tuotemerkin takaa. Hän suunnittelee ja valmistaa mm. laukkuja kierrätysmateriaaleista. Ostin hänen tekemänsä pienen muistikirjan, jonka kannet on vanhasta LP-levystä.

Ostin myös LP-levyistä tehdyn laukun. Sen on suunnitellut ja tehnyt Anni Iivarinen. Hänellä on ASMI-tuotemerkin alla oivaltavia kierrätystuotteita sormuksista lähtien.

Ostin messuilta myös pari kangaspalaa. Useammallakin näytteilleasettajalla oli myytävänä paljon kirjavia ohuita puuvillakankaita. Toinen ostoksistani on hälytysajoneuvokuvioinen kangas, josta aion ommella jotain 3-vuotiaalle nuorelle miehelle. Hänestä tulee isona poliisi, rakennusmies ja palomies Sami.
Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori ja Etelä-Pohjanmaan Taito ry:n puheenjohtaja Helena Teräväinen luovuttivat Marjo Remekselle vuoden 2013 Käsityöteko-palkinnon.Suunnittelija Marjo Remes kertoi päälavalla Joulupukin kanssa tunnelmia käsityöjunasta, jolla saapuivat messuille. 
 


Siiri Ali-Haapala ja Miia Heikkala Kokkolan ammattiopistosta osallistuivat Muotia Käsillä -pukusuunnittelukilpailuun. He suunnittelevat ja toteuttavat vintage-asun kolmen päivän aikana käytöstä poistetuista vaatteista. Valmiit asut nähdään muotinäytöksessä huomenna, sunnuntaina klo 14.

Perjantai-iltana Seinäjoki Areenalla oli Roosa nauha -muotinäytös. Se oli hyvin suunniteltu ja toteutettu. Mallina oli mm. Anneli Jäätteenmäki ja Joulupukki.

Joulupukki ja Roosa nauha -villasukat
Tämä käsityömessumatka on blogiyhteistyö Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy:n kanssa.FB:n Saumanvara-ryhmän eilinen Roosa nauha -huutokauppa on tuottanut melkoisen potin rahaa. Sanomalehti Keskisuomalainen uutisoi nettisivuillaan aiheesta, voit lukea jutun täältä. Nyt keräyssumma on jo melkein viisi tuhatta euroa. Syöpäsäätiön sivulta näet reaaliaikaisen kerätyn summan. 

7 kommenttia:

tarja marjeta kirjoitti...

Kyllä, siellä oltiin, minäkin täältä Torniosta ystäväni kanssa, kylläkin omalla autolla. Mukavaa messuilla oli ja pää tuli täyteen uusia ideoita!

kosmohande kirjoitti...

Kauniita nuo punaiset ja vihreät lapikkaat muotinäytöskuvassa. Lienevätkö huopaa?

margsan kirjoitti...

Upea matka teillä on ollut!!!
Kiinnostava matkakertomus....

Täältäpäin tulee käytyä useimmiten Tampereen messuilla.....

MiEiVi kirjoitti...

Huomenna minäkin pääsen messuille! Paljon olen kehuja kuullut ja ilmeisesti väkeä on piisannut! Toivottavasti huomenna on vielä iltapäivällä tarjontaa ja näytteilleasettajat jaksavat olla loppuun asti (aamupäivä menee töissä).

Mukava kuulla, että messut olivat antoisat ja tuo käsityöjuna on ollut varmasti kokemisen arvoinen juttu!

Aarnilintu kirjoitti...

Tuo käsityöjuna on kyllä varsin oivallinen keksitö. Messutohinan ja ideoinnin ohella on aikaa tutustua samanhenkisiin kanssasisariin ja matka-aikakin tulee käytettyä hyödyksi. Täältä etelästä tulee useimmiten suunnattua Tampereen messuille ja olisipa oivallista, jos sinnekin menisi vastaava juna Helsingistä tai Turusta.

RISAkon tuotteet ja ideologia vaikuttivat myös varsin mainioilta, kun aiheeseen tutustuin. Ja tuossa edellisessä postauksessa, olen tainnut olla hanuristi-Heikinojan kanssa samassa koulussa, sen verran tutulta mies näytti ja haitari sopi hyvin kuvaan. Maailma on siis suuri, kun kyseinen koulu oli aivan eteläisessä Suomessa:)

Risako / Heidi kirjoitti...

Kiitos hienosta jutusta! On ilo lukea kun mukana on näin hienoja kuvia :-)
junamatka on varmasti ollut mahtava kokemus, saatan vain kuvitella.
Messuilla tosiaan oli kävijöitä huimat 20 450! Lauantai oli hyvin vilkas päivä. Risako oli nyt ensimmäisen kerran itse osallistumassa messujen näytteileasettajana. Olin enemmän kuin tyytyväinen kaikkeen saamaani palautteeseen ja uusiin yhteistyökuvioihin. Tästä on mahtava jatkaa! Kauan eläköön kierrätys :-D

Unknown kirjoitti...

Käsityöjuna...kuulostaa kutkuttavalta. Messutkin olivat näemmä mielenkiintoiset