lauantai 5. tammikuuta 2013

Kaksi kassia farkkuhameesta


Leikkasin pieneksi jääneen farkkuhameen kahtia ja ompelin molemmista puolista kassin. Hukkapaloja ei syntynyt yhtään. Tein hameen vyötäröllä olleista leveistä nyöreistä kassien sangat ja ompelin sankoihin heijastinnauhaa. Tein kasseihin sisälle lakanakankaasta taskut, joiden suulle laitoin tarranauhaa (ohje täällä).Tuo yllä oleva kassi on hameen vyötäröltä, alla oleva helmasta. Laitoin kassin yläreunaksi hameen helman ja tein laskoksia, jotta sain kassinsuusta sopivan levyisen.En pidä tällaista käyttökelpoisesta vaatteesta uusien tuotteiden tekemistä kierrättämisenä. Nyt vain menin sieltä, missä aita on matalin. Ompelin siis vain kassien pohjan (sekä otin kulmat sisään) ja kiinnitin kantohihnat. Toiseen kassiin ompelin lisäksi laskokset. 

Hyvät pieneksi jääneet vaatteet pitäisi mielestäni viedä esimerkiksi kirpparille. Vasta siinä vaiheessa, kun vaate on korjauskelvoton, siitä tehdyt tuotteet ovat mielestäni kierrätystuotteita.


Lähtötilanne

Yhtä nopeatekoisen laukun ompelin farkkujen lahkeesta vuosi sitten. Näet sen täältä.

2 kommenttia:

Emileitha/Tarja kirjoitti...

Ompas kivat laukut tullutkin..
Minä taas kuulin eilen että eräs pariskuna oli vienyt kuormatolkulla tavaraa roskiin, vaikka olin jo sanonut että olen kiinnostunut ... hyviä räsymattojakin oli viety..onko kyseessä joku kateus ettei anneta periaatteesta vai mitä. Olen tunnettu uudelleenkäyttäjä ja puhun aina siitä. Harmittaa mitä sinne on heitetty.. Sitten oltiin sanottu että olishan jotain voinut Tarjalle ehkä antaa.. Ihan kauheeta jos noin ajatellaan ..
Lapsille ei kuulemma kelvanneet ..

Aarnilintu kirjoitti...

Oivallista tarpeettoman vaatteen hyödyntämistä. Ohut farkkukangas on kätevää, kun siitä tehdyt kassit menevät pieneen tilaan, mutta kangas on kuitenkin kestävää ja noihin voi useammankin maitopurkin sulloa.