sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Koskenlaskua ja siikaa Kukkolankoskella
Ensio Seppänen (1924 - 2008): Lauttamies
Olin viikonlopun Kukkolankoskella Torniossa valokuvauksen, koskenlaskun ja siianpaiston merkeissä. Koskenlasku jännitti ja vähän pelottikin etukäteen, mutta se oli aivan mahtavaa. Aallot olivat paikoitellen kolmemetrisiä. Laskimme kahdeksan hengen kumiveneellä kahdesti 1,5 kilometrin matkan. Toisen laskun lopuksi menimme koko veneellinen kellumaan jokeen märkäpuku ja pelastusliivit päällä.

Varrassiika oli minulle uusi elämys. Siika kypsennettiin vähän niin kuin loimutettaessa, mutta kalan sisään oli työnnetty varras. Oli ihana syödä iso maukas kala sormin.


Viime kevään tulvakuvia Tornionjoelta näet täältä.
 

4 kommenttia:

Irmeli kirjoitti...

Oletpas hurja ihminen. Itse olen ihaillut tuota koskea rannalta, eikä mieleen ole kyllä tullut että laskeakin pitäisi. Varmasti on ollut mahtava kokemus!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Ei minullekaan olisi tullut mieleen laskea tuota koskea, mutta porukan mukana minulle tarjoutui mahdollisuus, niin tuli mentyä. Koskenlasku olikin aivan mahtavaa! Suosittelen.

Jaana kirjoitti...

Vastavierailulla täällä blogissasi. Asun itse noin 15km:n päässä tuosta Kukkolankoskesta, ja olen usein siellä kuvaillutkin, mutta olipa kiva nähdä se "uusin silmin" :) Ja nam, miten herkullisia siikakuvia!!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos viestistä Jaana ja tervetuloa Hääräämön lukijaksi!