lauantai 14. huhtikuuta 2012

Käsialaharjoitus valolla


Rollo eli Rovaniemi
ISO 200, aika 30 sek, aukko f/16


Kävin äsken iltahämärässä valokuvaamassa pitkillä valotusajoilla Harjulammen lintutornilla. Harjoittelin valomaalausta. Lopuksi kirjoitin polkupyörän lampulla (kuvassa), jolla olin aiemmissa kuvissa valaissut lintutornia. Minua ei näy kuvassa, sillä liikuin koko ajan enkä valaissut itseäni.

Olen alkanut kiinnittää huomiota valosaasteeseen kameran kautta. Viime aikoina olen huomannut aiheeseen liittyviä lehtijuttujakin. Tässä kuvassa keinovalon luoma väri taivaalle menee niin yli, että se alkaa näyttää mielestäni jo melkein hienolta.

Joku ehdotti hiljattain yleisönosastolla, että Rovaniemestä tehtäisi Earth Hour -kaupunki eli ylimääräiset valot sammutettaisiin yöksi. Minusta olisi hyvä, että taivas olisi luonnollisen värinen ja revontuliakin näkyisi paremmin. Liiallisella keinovalolla on kuulemma negatiivisia vaikutuksia ihmisten unirytmiinkin. Jos niitä toinen toistaan hienompia valomainoksia ei voida sammuttaa kauppojen sulkeuduttua, niin vaikka edes kerran viikossa, please.

10 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Tää on siisti! Huippua Laura =)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Johanna. Hauskaa oli kuvatessakin, räntäsadetta tuskin huomasin.

Purnauskis kirjoitti...

Tosi hieno kuva!! Valosaasteen rajoittamista minäkin kaipaisin. Varsinkin näin Helsingissä asuessa tuntuu, ettei tähtiäkään näe juuri koskaan, kun valosaasteen määrä on niin valtava. Noh, osaapa kotiseuduilla sitten nauttia pimeydestä!

margsan kirjoitti...

Tunnelmaltaan kuva on upea!

Liisa T. kirjoitti...

Vau, mielenkiintoista!

En ole tiennyt, että tuollaista voi edes tehdä! Kiitos tästä!

Haastoin sinut mukaan Todella pimeään blogihaasteeseen, haaste löytyy blogistani! ;)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitokset kommenteista ja haasteesta. :)

Anonyymi kirjoitti...

superhieno!

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos Anonyymi!

Nana kirjoitti...

Wau! Sormet syyhyää jo kokeilemaan. Tämä postaus ei auttanut yhtään! :D Pitäisi vaan hommata ensin se jalka kameralle. :)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos kommentista Nana! Jos kuvaat sisällä, voit laittaa kameran esim. pöydälle. Et välttämättä tarvitse jalustaa. Talvella voi olla hankala keksiä kameralle sopivaa alustaa ulkona, mutta kesällä niitä kyllä löytyy.