lauantai 23. heinäkuuta 2011

Housuista hame III + Raaseporin linnan rauniotHuomasin kesäloman alussa, ettei minulla ole vihreistä housuista ja kukallisesta lakanasta tekemääni hameeseen käyviä yläosia. Ratkoin kukkaraidan pois ja laitoin tilalle vihreiden housujen lahkeesta leikkaamani suikaleen, siis tein hameesta yksivärisen. Käytin hameen uutta versiota paljon kesälomareissullani.

Siskoni Lotta tuli Sveitsiin kesäkuun lopussa viikoksi ja lensin hänen kanssaan Suomeen vähän yli kaksi viikkoa sitten. Kiertelimme pari päivää Suomen etelärannikkoa. Olimme katsoneet pikaisesti netistä, että Raasepori voisi olla kiva paikka vierailla. Autossa meillä oli kuitenkin vain tietyökartta vuodelta 2000. Siitä ei löytynyt Raaseporia, sillä Tammisaari, Karjaa ja Pohja muodostivat Raasepori-nimisen kaupungin vasta vuonna 2009. Jotenkin kuitenkin päädyimme noille seuduille. Tienvarsikyltin opastamina kävimme Raaseporin linnan raunioilla.

Ihmettelimme, miksi linna keskellä metsää. Myöhemmin meille selvisi, että linna oli rakennettu ilmeisesti 1300-luvulla meren rannalle. Ajan myötä maa on noussut eikä ranta ole enää ihan lähellä.
2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Löysin blogiisi hamehaulla.Kauniit hameet olet tehnyt! Luettuani tekstin halajan itsekin Raaseporiin turistiksi :-) .

Hameeton

Hääräämön Laura kirjoitti...

Hei! Kiitos kommentista. Mukava kun tulit lukemaan blogiani, tervetuloa jatkossakin! Suosittelen matkailukohteiksi Raaseporia sekä lähiseutuja: Tammisaari, Fiskars ja Billnäs. Ensimmäistä kertaa minäkin siellä kävin menneenä kesänä.

Hameet on :)