sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Ruskeat palmikkovillasukat "jakoavainpalmikko" + ohje


Käsityöohje Jakoavainpalmikko

Neuloin kaksi eri suuntiin kääntyvää palmikkoa vierekkäin enkä tehnyt niiden väliin nurjia silmukoita. Siten syntyi tämä jakoavainta muistuttava kuvio. Peruspalmikkoon voit tarvittaessa katsoa ohjeen Käspaikan sivulta.

Näissä sukissa on kaksi jakoavainpalmikkoa vierekkäin (kaksi nurjaa silmukkaa välissä) siten, että toiseen muodostuu ylöspäin ja toiseen alaspäin oleva jakoavain. Muutoin sukan varsi on joustinneuletta 2 o, 2 n.


Onkohan tällä palmikolla virallinen nimi? Jos tiedät nimen, kerro toki minullekin.


Hääräämön kuvallisia neuleohjeita:


6 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Voi kun näyttää ihanalta!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan näköinen "jakoavain". En kuollakseni vain ymmärrä miten se tehdään. Ehkä tämä on jotain kuuluisaa logiikan puutetta, mutta olisi hauska oppia tuo.

Peruspalmikon osaan, apupuikolla (olen käyttänyt topseja, yllättävän hyvin silmukat pysyvät siinä...) olevat silmukat olen laittanut työn etupuolelle. Pitääkö tuossa jakoavaimessa osa silmukoista laittaa eteen ja osa taakse, vai miten ihmeessä moinen tehdään....

Hölmöläinen(kö).

Hääräämön Laura kirjoitti...

Moi Anonyymi!

Kiitos viestistä. Jakoavaimessa on kaksi palmikkoa vierekkäin ilman nurjia silmukoita välissä. Toisen palmikon apupuikolla olevat silmukat laitetaan eteen ja toisen taakse just niin kuin kuvailit. Kun osaat peruspalmikon, osaat myös tämän.

Lasitaivas kirjoitti...

Vanhassa ohje kirjassa : Neuleet ; weilin+göös ; 1983 ;ISBN 951-35-2738-7 on ko. malli nimellä Ketju II T:) Erja S.

Hääräämön Laura kirjoitti...

Kiitos tiedosta, Erja :)

Anonyymi kirjoitti...

Tää on yksi fantasiapalmikon monista variaatioista :)