maanantai 20. marraskuuta 2023

Jouluinen logiikkasetti: Matemaattinen päättely ja hahmottaminen (loogiset kokoelmat ja sudokut)
Hääräämön jouluiseen logiikkasettiin kuuluu 

  • 6 loogista kokoelmaa 
  • 12 sudokua  

Ne sopivat hyvin ongelmanratkaisutehtäviksi esi- ja alkuopetukseen, ja ehkä vähän vanhemmillekin oppilaille. 

Loogiset kokoelmat sekä sudokut laminoidaan. Kortit leikataan irti toisistaan. Tehtäviä on kätevä säilyttää muovitaskuissa.

Kun nämä tehtävät laitetaan muovitarjottimille, kortit pysyvät alustan mukana hyvin. Kun lapsi ottaa uuden tehtävän, hän palauttaa tarjottimen ja ottaa uuden tarjottimen. Muovitaskut käyvät loogisten kokoelmien ja sudokujen säilytykseen. 


Loogiset kokoelmat

6 kplLoogisissa kokoelmissa lapsi päättelee kuvion muodon ja värin perusteella, mihin ruutuun kyseinen kortti kuuluu. Kokoelmissa on eri vaikeustasoja: 

Jouluiset sudokut

12 kplHääräämön luokituksessa yhden tähden (*) sudokut ovat helpoimpia. Niissä tarkastellaan rivejä, joilta puuttuu yksi kuva.

Kahden tähden (**) sudokuissa katsotaan rivien lisäksi isoa neliötä (2 x 2 ruutua), josta puuttuu yksi kuva. 

Kolmen tähden (***) sudokuissa yllä mainittujen strategioiden lisäksi otetaan sivuun kaksi kuvaa, jotka puuttuvat joltain riviltä tai 2 x 2 -kokoisesta ruudusta ja päätellään, mihin kuvat kuuluvat. 
Katso YouTubesta video:

Näin ohjaat lasta ratkaisemaan sudokun 
Tässä postauksessa esitelty Jouluinen logiikkasetti: Matemaattinen päättely ja hahmottaminen -setti on myynnissä Freeedissä


Pakettiarvoitus: luetun ymmärtäminen ja looginen päättely -tehtävä on nyt ladattavissa veloituksetta Freeedistä. Tein sen kakkosluokkalaisilleni, mutta sitä voivat toki tehdä myös vähän vanhemmat (sekä nuoremmat lukutaitoiset).


Ei kommentteja: