Sivut

maanantai 28. syyskuuta 2020

Eskarimatikka: Pienten lukumäärien tunnistamisen harjoittelua mukeilla + Tulosta mallikortit PDF
"Tee mallikortin mukainen rakennelma mukeista."


Lukumäärämukeilla rakentaminen kehittää kykyä tunnistaa pieniä lukumääriä laskematta eli subitisaatiota. Jos käytetään mallikortteja, joissa on numeroita, tehtävässä harjoitellaan lisäksi lukumäärän ja numeron vastaavuutta.
Tein kolme korttisarjaa:

  • lukumäärät 1 - 3
  • lukumäärät 1 - 6
  • numerot 1 - 6

Jokaisessa sarjassa on 6 korttia.


Tulosta lukumäärämukien mallikortit täältä (klik).


Tulostin korttisarjat eri värisille papereille, jotta jos pakat menevät sekaisin, ne on nopea lajitella.

Piirsin kertakäyttömukeihin pisteitä eri muodostelmissa. Tein kolme settiä, joissa on lukumäärät 1 - 6 ja kaksi settiä, joissa on lukumäärät 1 - 3. 


Merkkasin permanenttitussilla mukinsuut, jotta mukeja voi säilyttää yhdessä pinossa ja setit erottaa toisistaan helposti.


Olen teettänyt tätä tehtävää eskarissa matematiikan pistetyöskentelyssä, jossa lapset työskentelevät pareittain tai kolmen hengen ryhmissä.


Eskarilaiseni keksivät, että valmis rakennelma on mukava keilata kumoon. Keilaus itse tehdyllä pehmonopalla toikin mieluisan lisäelementin tähän harjoitukseen. Lapset ovat siis rakentaneet mukeista lattialla.Nappaa kuva talteen Pinterestiin:

Sain idean tähän aktiviteettiin The Kindergarten Smorgasboard -blogista.


maanantai 14. syyskuuta 2020

Korjasin kierrätysnahkasta tekemäni rukkaset alkuperäistä paremmiksi
Vanhasta nahkatakista ompelemiini rukkasiin oli tullut jokunen reikä. Leikkasin samasta takista paikkoja rukkasiin.
Ompelin paikat rukkasiin kaksinkertaisella punaisella ompelulangalla viime talvena. Täytyypä muistaa jatkossa, että ompelulanka ei ole riittävän kestävää tällaisiin ompeluksiin. Lanka on nimittäin katkennut parista kohdasta ja ommel on alkanut purkaantua. Paikat ovat kuitenkin melkein vuoden käytön jälkeen niin hyvin kiinni, että ihan hetkeen en taida alkaa korjata paikkoja.

Paikat antavat mielestäni mukavan säväyksen rukkasiin, ja punainen lanka piristää ruskeiden rukkasten ilmettä. Korjattuina nämä rukkaset näyttävät mielestäni alkuperäistä paremmilta.Näitä rukkasia en ole esitellyt Hääräämössä aiemmin, mutta samasta nahkatakista miehelle tekemäni rukkaset näet täältä.
Kuvasin rukkasia eilen aamulla Muonionjoen rannalla. Usvaa oli niin paljon, että vastarantaa ei näkynyt juurikaan.


Korjauksen lähtötilanne:
Näet lisää kuvia korjaamistani farkusta täältä.