Sivut

keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Torkkupeitto farkuista
Ompelin vanhoista farkuista torkkupeiton lahjaksi. Lahjapaperin sijaan käärin peiton ympärille nauhan pehmeästä mutta lujasta pakkausmateriaalista. Samasta muovista tein myös rusetin. Solmin rusetin farkkujen lahkeen päärmeellä ja ompelin sen muutamalla pistolla käsin kiinni nauhaan.

Alussa oli kasa puhki kuluneita farkkuja:Ompelin osan saumoista siten, että laitoin kankaat limittäin päällekkäin reilun sentin matkalta ja siksakkasin kankaat kiinni toisiinsa. Siistimpi taitaisi tulla, jos ompelisi kolme suoraa ommelta aivan lähelle toisiaan, varsinkin jos lanka ei ole aivan samaa sävyä kankaan kanssa. En ommellut aivan reunasta, ja purin reunimmaisia lankoja pois, jolloin sain valkoisia hapsuraitoja peittoon.Peiton taustakankaan löysin kirpparilta viime syksynä. Samaa kukkakangasta laitoin vähän koristeeksi yhteen hiljattain ompelemaani farkkulaukkuun (klik). Nyt kankaasta ei jäänyt jäljelle kuin alle kymmenen sentin suikale. Vanut löysin omista kätköistäni. Onneksi vanu ei näy, sillä se on kahdesta erilaisesta vanusta tehty kokonaisuus. Melko kapeitakin suikaleita siksakkasin yhteen, jotta vanua riitti koko peiton alueelle.
Tuttavapiiristäni monet ovat antaneet minulle puhki kuluneita farkkuja. Muita farkuista tekemiäni tuotteita näet täältä (klik).

Farkkujen kierrätysideoita löydät lisää farkkukansiostani Pinterestistä.

Kiitokset farkkujen lahjoittajille!

29 kommenttia:

 1. Ihan sikahieno tämä sun peitto! Kateellisena katselen, kun en itse ikinä jaksaisi tuollaista tehdä :)

  VastaaPoista
 2. Ihan paras ja upein peitto ikinä!! Pakko tehdä itsekin jotain samantyylistä kun olen noita kierrätysfarkkuja myös keräillyt :)

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtava peitto, siistiä jälkeä ja nuo hapsureunat on hauskat! Mullakin olisi muutamat farkut odottamassa kaapissa, aikeissa tehdä piknikpeitto :)

  VastaaPoista
 4. Tämä on kyllä hieno, ja nuo hapsureunat tekevät mukavaa särmää. Minäkin olen keräillyt jo tosi ison kasan farkkuja sukulaisilta, ja ideoita riittää vielä silti ties mihin.

  VastaaPoista
 5. Upea! Noista varmaan tulisi myös hieno ja tukeva matto.

  VastaaPoista
 6. Mahtava peitto! Farkku on edelleen yksi suosikkimateriaaleistani, erityisesti kestävyyden takia.

  VastaaPoista
 7. Upea peitto!! Sä olet ihanan aikaansaava!! Mulla edelleenkin materiaalia vain kertyy suurin ajatuksin :D

  VastaaPoista
 8. Todella tyylikäs ja ajaton! Tykkään! :)

  VastaaPoista
 9. Upea! Mun tarttee kans harkita farkkupeiton tekoa. Tuollainen kestää varmasti pesua ja koiran kynsiä hyvin.

  VastaaPoista
 10. Onpahan vaan niin upea luomus!! Mahtaako olla painavakin?

  VastaaPoista
 11. Wau, hieno!

  Eilen pyörittelinkin mielessäni ideaa koiran pedin päällisestä, joka olisi tehty vanhoista farkuista (niitä kun riittää). Nyt sain vähän lisää ideaa siihen, kiitos siitä!

  VastaaPoista
 12. Upea!! Mulla on ollut 1,5 vuotta läjättynä pienistä tilkuista tehty farkku-päiväpeitto parisänkyyn...en vaan näköjään saa sitä valmiiksi kun taustakankaan ompelu uupuu yhä :)

  VastaaPoista
 13. Tämä peitto on niiiin makee! Tosi tyylikäs jo ihan sisustuselementtinä. :)

  VastaaPoista
 14. Kiitos ihanista kommenteista!

  Hieno tar: On se aika painava farkkukankaan vuoksi.

  VastaaPoista
 15. Upea! Mulla on myös ensi viikonlopun pitkälle vapaalle työsuunnitelmissa farkkupeitot sekä kotiin parvekkeelle että työhuoneelle. Toivottavasti ei satu ihan näin lämpimät kelit, muuten sisällä ompelukoneen ääressä istuminen muuttuu vähemmän houkuttelevaksi.

  VastaaPoista
 16. Ihan mahtava torkkupeitto! On se kumma, miten noita kuluneita farkkuja vaan aina jostain ilmestyy...!

  VastaaPoista
 17. Hieno, hieno, hieno!!
  Vuosia jo ollut suunnitelmissa tehdä Veljentytöille farkkupeitot mökille, vaan eivät ole vieläkään jalostuneet ajatusta pidemmälle...

  VastaaPoista
 18. Aivan upea toteutus. Ei ois onnistunut multa, ois ollu liikaa noita pieniä apureita paikalla :)

  VastaaPoista
 19. Onko sulla tässä farkkua jossa on elastaania, vai puhtdasta farkkua? Mulla on kasa joustavia farkkuja, mutta pohdin ettei ne ehkä toimi.

  VastaaPoista
 20. Kiitos viestistä, Mia. Uskoisin, että tähän käy myös joustavat farkut. Minulla taitaa tässä olla ihan puhdasta farkkua. Patalappuja ja muita kuuman kanssa tekemisiin joutuvia tuotteita joustavista ei varmaankaan kannata tehdä.

  VastaaPoista
 21. I really love the way your jeans quilt turned out! It looks very warm and cozy!

  VastaaPoista
 22. Kiitos inspiraatiosta, sain itsekin tehtyä pari farkkupäiväpeittoa: http://hapsuli.blogspot.com.au/2015/10/kaksi-farkkupaivapeittoa.html

  VastaaPoista
 23. Thank you LimeGreen! :)

  Hanna, kiitos linkistä. Tosi hienot peitot oot tehny :)

  VastaaPoista