Sivut

perjantai 16. toukokuuta 2014

Juoksulapaset college-takista


Lapaset college-neuloksesta


Lapaset college-neuloksesta

Aloittaessani juoksukauden pari viikkoa sitten huomasin, että minulla ei ole juoksulapasia. Ompelin sellaiset ystävältäni saamastani vanhasta college-takista. Nämä ovat yksinkertaiset, en laittanut vuorta ollenkaan. Lapaset hengittävät hyvin - toisin sanoen niistä tuulee vähän läpi.


Lapaset ompelemalla


Tein lapaset luottokaavallani, joka löytyy Mallikelpoinen-blogista.

(Edit: Tämä lapaskaava ei ole enää saatavilla. Hyvä kaava löytyy Tehtaamo-blogista. Samassa postauksessa on myös linkki lapaskaavan piirto-ohjeeseen.)

Aiemmin ompelemiani lapasia näet täältä, täältä ja täältä (klik). Samalla kaavalla tekemäni rukkasia on täällä.

8 kommenttia:

 1. Jotkut tuommoset voiskin olla tosi toimivat. Ihmettelen aina, että minkälaisilla hanskoilla kannattaisi juoksulenkille varustautua, kun tavallisissa ohuissa villasormikkaissa tulee yleensä kuuma alta aikayksikön. Sitten retuutan niitä lenkin aikana edestaksisin käsiin ja pois, kun kokonaan ilman hanskoja taas hetken päästä sormet on ihan kylmät. Tämmöiset voisivat siis mennä hyvinkin kokeiluun, kun hanskajuoksukelit syksyllä taas tulevat ajankohtaisiksi.

  VastaaPoista
 2. Samaa olen pohtinut kuin Elina. Näitähän voisikin kokeilla monista materiaaleista,ja tehdä kunnon käyttötestit juoksulenkeillä :).

  VastaaPoista
 3. Huippu malli näissä! Ja toteutus myös! :)

  VastaaPoista
 4. Olen ihastellut näitä lapasiasi, tosi kivan näköisiä ovat! :)

  Onko Tehtaamon kaava kuinka erilainen käytössä kuin nämä Mallikelpoisen kaavalla tehdyt? Mk:t näyttävät jotenkin kevyemmiltä? En ole siis kummallakaan tehnyt mutta kovasti himottaisi kokeilla vuorillisia versioita. :) Onko jotain erityistä, mitä aloittelijan kannattaisi huomioida hanskaprojektiin ryhtyessä?

  VastaaPoista
 5. Kiitos Elina! Tee ihmeessä vuorilliset rukkaset. Minun suosikkimateriaalini on nahka, sillä tuuli ei pääse siitä läpi ja muutenkin se on helppohoitoinen. Olen käyttänyt kirpparilta ostetuista nahkatakeista ratkottua nahkaa. Jos laitat nahkarukkasiin resorin ranteeseen, sitä ei kannata ommella nahkaneulalla, sillä se rikkoo neuloksen ja resori lähtee purkautumaan.

  En ole tehnyt itselleni lapasia Tehtaamon kaavalla eli en osaa sanoa, mikä ero niissä käytännössä on.

  Vilkaise myös Tehtaamon kaavalla miehelleni tekemäni nahkarukkaset.

  VastaaPoista