Sivut

perjantai 24. toukokuuta 2013

Kuvankäsittelyohjeita Gimpillä
Tein kuvankäsittelyohjeita Gimp-nimiselle ohjelmalle. Gimp on vapaan lähdekoodin ohjelma eli sen saa ladata netistä ilmaiseksi laillisesti. Gimpissä on paljon samoja ominaisuuksia kuin Photoshopissa ja se on mielestäni yllättävän hyvä ilmaiseksi ohjelmaksi.

Hääräämön Kuvankäsittelyohjeita Gimpillä -välilehdellä on linkkejä ohjeisiin, jotka ovat hyödyllisiä esimerkiksi blogin kuvien käsittelyssä. Yhteen dokumenttiin kokosin näppäinkomentoja, jotka nopeuttavat työskentelyä. Lisään sivulle ohjeita mahdollisesti tulevaisuudessa.

Ohjeet ovat PDF-muodossa ja ne voi tulostaa kätevästi. Jos ohjeissa on virheitä tai sinulla on kysyttävää, ota toki yhteyttä.

Gimp Suomen sivuilla on paljon hyviä kuvankäsittelyohjeita. Siellä on myös keskustelupalsta, jolla voi kysyä neuvoa ohjelman käyttöön.

11 kommenttia:

 1. Itsekkin olen joskus harkinnut tuota Gimppiä, mutta olen kai pitänyt sitä hiukan hankalana. Mukavaa, kun teet ohjeita!!!

  VastaaPoista
 2. Muistatkos kun tilasin sut tänä kesänä torpalle opettaan "emännälle" ompelua :) voitais laajentaa tilausta gimpin puolelle kans ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Oon tiennyt Gimpin olemassaolon, mut täytyykin nyt alkaa tutustua sen mahdollisuuksiin :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos tosi paljon vinkistä ja varsinkin ohjeista. Yritän ottaa käyttöön tuota pikaa:)

  VastaaPoista
 5. Kiitos. Tuohon pitää tutustua. Käytän PhotoScapea ja olen ihan avuton tuon Gimpin kanssa. Tänään viimeksi poikani koneella yritin käsitellä siinä kuvaa ja en osaa ollenkaan sillä.

  VastaaPoista
 6. Mä olen kanssa päässyt niin pitkälle, että olen ladannut Gimpin, mutta siihen se on jäänyt.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Laura!

  Tätä olen jo jo pitkään toivonut. Olen käyttänyt ainoastaan tekstin lisäämiseen kuvaan.

  Terveiset Kissanmielestä

  VastaaPoista
 8. Miten ihmeessä jaksais oppia uutta.. Tuo olis hyvä osata. Laitoin sivun talteen .Kiitos

  VastaaPoista
 9. Hei, blogissani on sinulle tunnustus! =)

  VastaaPoista
 10. Kiitos ohjeista. PhotoShopiin tottuneena tuo on aina tuntunut jotenkin hankalalta, ja sekavalta. Varsinkin kun kiireessä yrittää jotain tehdä.. Joten ohjeista on varmasti hyötyä, talteen menevät täälläkin.

  VastaaPoista
 11. Iso kiitos ohjeista! Latasin ohjelman aikapäiviä, mutta nyt vasta pääsin sisälle. Laitoin linkin blogiisi, Käy kurkkaamassa!

  VastaaPoista