Sivut

maanantai 5. joulukuuta 2022

Ohjevideo: Ompele tilkkublokki hirsimökki kätevästi pohjakankaalle
Pohjakankaalle ommeltava hirsimökkitilkkublokki käy hyvin aivan ensimmäiseksi tilkkutyöksi, sillä se ei ole vaikea. Se sopii toki myös kokeneelle tilkkuharrastajalle, joka ei ole kokeillut pohjakankaalle ommeltavaa hirsimökkiä. Pohjakankaalle ompelu ei ole yleistä tilkkutöissä, niin tämä tekniikka tuo mukavasti uutta konkarillekin. 

Blokki tarkoittaa tilkkutyön mallikertaa, joka toistuu tilkkutyössä, esimerkiksi tilkkupeitossa. Jos ommellaan vain yksi blokki, siitä voidaan tehdä esimerkiksi yllä olevassa kuvassa näkyvä kestolahjapussi. 
 

Hirsimökkitilkkublokkiin tarvitaan 

  • kangassuikaleita (tässä 3½ cm leveitä) 
  • pohjakangas, joka on vähän suurempi kuin valmis tilkkublokki 


Pohjakankaalle ompelu puoltaa paikkaansa, kun tarvitaan vain pieni määrä hirsimökkiblokkeja, esimerkiksi pariin patalappuun, koristetyynyyn tai kestolahjapussiin. Jos suunnitteilla on vaikkapa suuri tilkkupeitto, johon tarvitaan paljon tilkkublokkeja, tämä tekniikka ei ole nopein. 
Pohjakankaan kääntöpuolelle muodostuu yllä olevassa kuvassa näkyvä kuvio, kun hirsimökkiblokki ommellaan kankaaseen. Tilkkublokki irrotetaan ompelukoneesta vasta työn ollessa valmis. Ompelulangan on toki hyvä olla kankaiden värinen, mutta tässä esimerkissä käytin mustaa alalankaa, jotta kuvio näkyy kuvassa. 


Katso hirsimökin ohjevideo


3:42 min

Osallistun tällä ohjeella Käsityöblogien joulukalenteriin. Eilinen luukku aukesi Sormustin-blogissa. Seuraava kalenterin luukku avautuu ylihuomenna 7.12. Sweets and Socks -blogissa. Isot kiitokset joulukalenterin järjestämisestä Rosanna of May -blogin Rosalle


Näet Hääräämön kuvia myös Instagramista ja Pinterestistä


2 kommenttia: