Sivut

maanantai 19. syyskuuta 2022

Eskarimatikka: Multilink-mallikortit (osa 1) visuaalisen hahmottamisen ja laskemisen harjoitteluun
Mallirakentamista on kätevä harjoitella Multilink-kuutioilla. Ensimmäiset mallit rakensin eskarilaisille kuutioista. Lapset havainnoivat rakennelmia ja tekivät itse samanlaisen. 

Mallikorteista (linkit tulostettaviin tiedostoihin tämän postauksen lopussa) rakentamista olemme tehneet niin, että lapsi rakentaa mallikortin viereen kuvan mukaisen rakennelman. Hän katsoo, kuinka monta minkäkin väristä Multilink-kuutiota tarvitsee rakennelmaan ja käy hakemassa värin kerrallaan laatikosta, esim. kolme keltaista kuutiota. Laatikko on ollut useamman askeleen päässä rakennuspaikasta. Samalla tulee harjoiteltua laskemista (yksi yhteen -vastaavuus) ja käsitettä yhtä monta

  • Tämän postauksen mallikortit soveltuvat hyvin myös esiopetusikäisiä nuoremmille lapsille, esimerkiksi viskaritehtäväksi.

Työmuistia harjoittaa mallikorttien laittaminen paikkaan, jonne lapsi ei näe omalta paikaltaan. Lapsi käy katsomassa mallikorttia niin monta kertaa kuin on tarpeen. 


Olen käyttänyt Multilink-mallikorteissa värejä ilmaisemaan vaikeustason. Kuten laskettelurinteissä, vihreä on erittäin helppo, sininen on helppo ja punainen on keskivaikea. 

Vihreissä ja sinisissä korteissa on enintään kolme samanväristä kuutiota, punaisissa enintään viisi. 

Mustat mallikortit löydät täältä (klik). Niissä on kolmiulotteisia rakennelmia, enintään 7 kuutiota samaa väriä. Tulosta 6 vihreää ja 6 sinistä Multilink-mallikorttia.

Tulosta 20 punaista Multilink-mallikorttia.

Laminoi kortit ja leikkaa ne irti toisistaan.


Vilkaise Hääräämön kuvia myös Instagramista ja Pinterestistä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti