Sivut

maanantai 22. helmikuuta 2021

Tulosta lorukortteja PDF + lorupussin kuvallinen ompeluohje

 Loruja pidetään tärkeinä lapsen kielenkehityksen kannalta. Loruttelu rikastaa lapsen sanavarastoa ja lapsi oppii loruista uusia ilmauksia. Loruissa on usein riimejä, ja riimiparien hahmotus on tärkeä taito lukutaidon kehittymisprosessissa. Loruhetket ovat mukavaa yhdessäoloa.

Olen lorutellut paljon kotona sekä töissä eskarissa ja ykkösluokkalaisten musiikin tunneilla. Loruttelu on kivaa myös aivan pienten lasten, vauvojenkin kanssa. Samat lorut taipuvat hyvin eri ikäisille lapsille.


Eskarimatikkaa lorukorteilla ja DuploillaLasken usein lorulla (Entten tentten, Auto ajoi kilparataa tms.), kuka saa nostaa lorupussista seuraavan kortin. Toisinaan lapset laskevat. 


Olemme harjoitelleet eskarissa lorukorteilla tilastointia ja vertailua. Jokainen lapsi on ottanut laatikosta neljä Duplo-palikkaa. He ovat laittaneet palikat suosikkilorujensa päälle (neljän eri kortin päälle tai halutessaan esim. kaikki palikkansa samalle kortille) ja rakentaneet palikoista tornin. Olemme vertailleet tornien korkeutta ja järjestäneet kortit suosituimmuusjärjestykseen. Sitten olemme lorutelleet esim. kolme eniten palikoita saanutta lorua.Lorupussin ompeluohjelinkit ja tulostettavat lorukortit
  • Tyylikkään yhden sauman pussukan (klik) saat tehtyä huippunopeasti farkkujen lahkeesta. Minulla on tällainen töissä eskarissa lorupussina. En ole laittanut siihen mitään sulkemisnyöriä tms., sillä vaihtelen pussin sisältöä ennen jokaista loruhetkeä, niin on kätevää, että pussin nyöriä ei tarvitse avata ja sulkea.Mukavia loruhetkiä!


Vilkaise Hääräämön kuvia Instagramista ja Pinterestistä!


2 kommenttia:

  1. Tämä on aivan ihana! Teen ja vien tuliaisiksi pikkuiselle lapsenlapselleni, joka oppii kaksikieliseksi.

    VastaaPoista
  2. Hei, kiitos ihanasta kommentista. Mukavia lorutteluhetkiä lapsenlapsen kanssa!

    VastaaPoista