Sivut

maanantai 25. toukokuuta 2020

Kirjainten harjoittelua ja kertausta kirjainautoilla, jotka laskevat tunnelista


Kirjainautot kirjainten opetteluunOn hauskaa antaa pikkuautojen huristella tunnelista jyrkkää alamäkeä ja katsoa, kuinka kauas mikäkin auto ajaa. Kun jokaiseen autoon on liimattu kirjain, tunnelileikissä opitaan ja kerrataan kirjaimia. 
Kirjainautot laskevat tunnelista


Autoleikkiin on hyvä ottaa mukaan tuttujen kirjainten lisäksi sopivan pieni määrä vieraita kirjaimia, jotta motivaatio säilyy.Kirjainautot

Mittaaminen ja vertailuLukujonon avulla mitataan, kuinka pitkälle autot ajavatMittaamista ja vertailua voidaan harjoitella tunnelileikissä: Paperiin piirretään lukujono ja katsotaan, mikä luvun kohdalle auto ajaa. Mikä auto ajoi kauimmaksi? Mikä auto ajoi numeron seitsemän kohdalle? Mitkä autot ajoivat pitemmälle kuin J-auto?

Osa autoista ajaa mahdollisesti kauas pois mittapaperilta. Nämä autot voivat laskea tunnelista uudestaan - ja samalla tulee kirjaintreeniä, kun sanotaan, mikä auto ajoi kauas ja laskee uudestaan. 

Lukujono voidaan myös piirtää leveälle paperille, jolloin on todennäköisempää, että autot pysähtyvät paperille.Kirjainten toteutus leikkiautoihinKirjaintarrat leikkiautoissa


Koottavien huonekalujen mukana tulevat kirjaintarrat käyvät hyvin kirjaimiksi autoihin. Autoihin voidaan myös kirjoittaa kirjaimia permanettitussilla. Myös tarrapaperille voidaan kirjoittaa kirjaimia ja liimata ne autoihin.

Olen nähnyt monissa englanninkielisissä blogeissa tämän tyylisiä kirjainaktiviteetteja.Tässä tunnelin eli pahviputken pituus on 130 cm ja halkaisija 8 cm.


2 kommenttia:

  1. Varmasti hyvää harjoitusta ❤

    VastaaPoista
  2. Kyllä, ja kertausta tulee paljon leikin lomassa, niin lapsi ei välttämättä huomaa harjoittelevansa kirjaimia.

    VastaaPoista