Sivut

maanantai 18. maaliskuuta 2019

Korjausvinkki: Vanhasta trikoopaidasta paikat puuvillasukkahousuihin


Trikoopaidasta pyöreät paikat puuvillasukkahousuihin pykäpistoilla


Pikkupojan puuvillasukkahousut ovat nyt hienommat kuin uutena. Korjasin reiän sekä sen vieressä olleen ohentuneen kohdan ompelemalla niihin käsin ympyrän muotoiset paikat. 

Leikkasin paikoiksi kaksi ympyrää vanhasta puhki kuluneesta trikoopaidastani. Ompelin paikat sukkahousuihin keltaisella langalla pykäpistoilla.Neulospaikat sukkahousuihinHääräämön kierrätysvinkkejä-välilehdeltä löydät lisää ideoita vaatteiden korjaukseen.LähtötilannePuuvillasukkahousujen korjauksen lähtötilanneKiitos korjausideasta Mehukekkerit-blogin Veeralle!8 kommenttia:

 1. Minä vedin juuri tänä aamuna jälleen jalkaani sukkahousut, jotka myös taannoin korjasin trikoopaloilla. Minun korjaukseni tosin eivät tarvitse olla mitenkään nättejä. Minulla ne reiät on jalkapohjissa ja onneksi löysin samanväristä tummansinistä paikoiksi, kuin mitä sukkahousutkin ovat. Eiväthän ne tosin jalkapohjissa kauan kestä, mutta pääsee taas hetken eteenpäin niin, etteität reiät vilku näkyvissä.

  VastaaPoista
 2. Hei Metsäntyttö, tosi mukava kuulla, että olet korjannut sukkahousujen jalkapohjia. Sieltähän ne kuluvat usein puhki. Minäkin voisin kokeilla paikata kantapäästä. Tosiaan jonkin verran saavat sukkahousut lisäaikaa :)

  VastaaPoista
 3. Kannattaa korjata ennen kuin reikä suurenee, pirteästikin. Miten olisi yoyo tyyliin laitettu paikka ohuesta trikoosta, reunat jäävät siisteiksi. Toimii ainakin kalsareihin. Irmeli

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentista Irmeli! Totta, pitäisi korjata vaate kuin vaate heti, kun korjaustarvetta ilmenee. Millainen se yoyo-tyyli on?

  VastaaPoista
 5. Kiva idea:) Vielä kun keksisi miten ohuet lycrasukkikset korjataan tyylillä:D Mulla meni varpaista rikki Tukholman reissulla ja piti repiä varpaat kokonaan läpi nilkkoihin asti!! :D

  VastaaPoista
 6. Kiitos Minna! No mutta sinä keksit luovan ratkaisun pakkotilanteessa! Jos keksit tyylikkään tavan korjata lycrasukkiksia, kerro toki minullekin :)

  VastaaPoista