Sivut

maanantai 19. maaliskuuta 2018

Virkattu valokuvaaja Korundissa Rovaniemellä

Liisa Hietanen, 2012: Sirpa (yksityiskohta)


Sirpa herättää huomiota Rovaniemen taidemuseon ohi kulkevissa. Virkaten, neuloen sekä kirjoen toteutettu ihmishahmo valokuvaa pokkarikameralla museon entisen pääsisäänkäynnin luona. 

Taiteilija Liisa Hietasen teos sopii mielestäni hyvin tuohon vähän kuin museon näyteikkunaan. Moni ohikulkija hieraisee silmiään, kun luulee ensivilkaisulta teosta oikeaksi ihmiseksi.


Liisa Hietanen, 2012: Sirpa (virkattu valokuvaaja)Wihurin taidekokoelmaVirkattu valokuvaaja Sirpa on Jenny ja Antti Wihurin rahaston taidekokoelman uusi hankinta, tai siis ei kovin montaa vuotta vanha. 

Wihurin kokoelma on siinä suhteessa erityinen, että se karttuu vuosittain. Kokoelmaan ostetaan taideteoksia elossa olevilta taiteilijoilta ja teokset lahjoitetaan Rovaniemen kaupungille. 

Liisa Hietanen, 2012: Sirpa (virkattu valokuvaaja takaa)Rovaniemen taidemuseo avattiin entisen postiautovarikon tiloihin vuonna 1986, ja suurin osa Wihurin kokoelman teoksista on museon varastoissa. Museon laajennus valmistui toukokuussa 2011. Samassa rakennuksessa, kulttuuritalo Korundissa, toimii nykyään myös Lapin kamariorkesteri. 

Wihurin kokoelmasta kootaan näyttelyitä Korundiin vuosittain. Teoksia myös lainataan eri näyttelyihin, joten niitä voi nähdä usein myös Etelä-Suomessa. Taidekokoelmassa on nykyään yli 3 000 teosta.Liisa Hietanen, 2012: Sirpa (virkattu valokuvaaja)


Arvonnan voittaja


Hääräämön arvonnassa Kuplassa-runokirjan voitti Marja-Liisa. Paljon onnea! 
Kirja on jo matkalla voittajalle.

4 kommenttia:

  1. Onpa ihana toi valokuvaaja. Kävi Roissa (entinen kotikaupunki ja myös synnyinkaupunki) toissa viikolla. Jos olisin tästä tiennyt .. niin olisin kyllä katsomassa. Seuravalla kerralla sitten. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos viestistä Seijasisko! Kannattaa kyllä käydä katsomassa Sirpaa. Toivottavasti hän kuvaa vielä pitkään tuolla :)

    VastaaPoista