Sivut

maanantai 19. helmikuuta 2018

Arjen luksus: Kestotalouspaperi

Tahroja kestotalouspaperissa


Ompelin kestotalouspaperia (17 cm x 17 cm) kierrätysmateriaaleista. Päällisen leikkasin vanhoista puuvillaisista yöpaidoista. Osa materiaalista on trikoota, osa flanellia.Kestotalouspaperin kääntöpuoli froteestaKääntöpuolet tein vanhoista froteepyyhkeistä ja joustofroteelakanoista. Mieluisimmaksi yhdistelmäksi on osoittautunut trikoo + joustofrotee pehmeytensä vuoksi.

 • Edit (2022): Nyt suosikkimateriaalini kestotalouspaperissa on frotee vanhoista pyyhkeistä. Meillä on nykyään kuivaava pyykinpesukone, ja rumpukuivauksen jälkeen frotee on ihanan pehmeää. Toiseksi puoleksi laitan trikoota, collegea tai lakanakangasta.

Tein myös yksinkertaisia kestotalouspapereita flanellista. Nekin ovat osoittautuneet käytössä hyviksi, vaikka enemmän tykkään kaksinkertaisista. 
Kestotalouspaperia vanhoista yöpaidoistaOhjelinkit:

Kulmien huolittelu siististi saumurillaHuolittelin kestotalouspaperit saumurilla. Kestotalouspaperi


Pyyhin kestotalouspaperiin ruokapöydässä lapsen suun ja kädet sekä vähän pöytää ja lopuksi myös mahdollisesti lattialle pudonnutta tai läikähtänyttä syötävää tai juotavaa.


Kestotalouspaperin säilytys valkoisessa metallipurkissa


Säilytän näitä kestotalouspapereita keittiön pöydällä pyöreässä metallipurkissa. Pesen ne muun pyykin mukana 60 asteessa. Olohuoneen pöydälle pitäisi vielä keksiä kiva säilytysratkaisu näille.


Kestotalouspaperi on vilahdellut monissa blogeissa, ja moni siis käyttää sitä. Millä nimellä kutsutte sitä? "Rätti" kuulostaa korvaani ei-niin-hienolta, ja kestis tarkoittaa myös muita kestotuotteita. Ideoita?


Vilkaise myös tekemiäni ohjeita muihin arjen luksustuotteisiin:

16 kommenttia:

 1. Tämä on minulle ihan uusi juttu! Täytyypäs kokeilla, kun seuraavan kerran otan saumurin esille.

  VastaaPoista
 2. Kokeile ihmeessä! Kannattaa katsoa nuo kulmienompeluvinkit noista mainitsemistani linkeistä, jos ne eivät ole ennestään tuttuja.

  VastaaPoista
 3. Meillä noita sanotaan pikkupyyhkeiksi. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitti vinkistä Pikku Akka! Huomattavasti lyhempi termi kuin kestotalouspaperi :)

  VastaaPoista
 5. Pesulappu? Hienoja, pitääpä itsekin tehdä näitä!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommentista nimiehdotuksineen anonyymi. Häätyypä tässä makustella ja katsella, mikä termi meillä vakiintuu käyttöön :)

  VastaaPoista
 7. Minusta sana kestolappu tai pelkkä lappu olisi hyvä.
  t. Pipa

  VastaaPoista
 8. Kiitos vinkistä Pipa! Tässähän alkaa olla monia mukavia nimityksiä :)

  VastaaPoista
 9. Meillä pyydetään papsua, kun tarvitaan tahmatassujen ja suupielten pyyhintään kestotalouspaperia. Eli lyhenne sanasta paperi. Todella ekologista ommella kestotalouspaperit vanhoista lakanoista ja yöpaidoista. Näin se kierrätys toteutuu parhaiten. Lopuksi vielä suuret kiitokset linkittämisestä blogiini :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos sinulle Johanna! Kulman pyöristäminen saumurilla ohjeellasi on niin hauskaa, että kestotalouspapereita syntyy lisää ohjeesi vuoksi! :) Kiitos termivinkistä!

  VastaaPoista
 11. Kävin jo yöllä lukemassa tämän, mutta oli pakko palata kommentoimaan. Meillä on viimeistelemättömät kestopaprut käytössä ja haaveilen pääseväni saumuroimaan niiden reunat ja tekemään osasta kaksinkertaisia. Yksinkertaiset laput toimivat hyvin taaperon kanssa, mutta joskus kaipaisin paksumpia kestoja :)

  VastaaPoista
 12. Kiitos kommentista Satu! Minusta on mukavaa, kun on monen paksuisia ja eri materiaaleista kestoja, niin tarpeen mukaan voi valita. Olipa mukava kun kommentoit, niin löysin blogiisi :)

  VastaaPoista
 13. Kiva idea ja vielä tuo kierrätyspuoli plussaa! Mulla ei ole saumuria, mutta ompelukoneella voisi koittaa tehdä muutaman.

  VastaaPoista
 14. Kiitos LeenaS! Ompelukoneella onnistuu varmasti oikein hyvin kestotalouspaperin huolittelu :)

  VastaaPoista
 15. Olen ommellut myös vastaavia valkoisesta froteesta. Meillä näitä sanotaan talouspyyhkeiksi. Todella käteviä. Säilytän metallisessa kannellisessa rasiassa.

  VastaaPoista
 16. Kiitos viestistä ja nimivinkistä, anonyymi. Säilytyskeinosi kuulostaa kätevältä. Meillä tuo pyöreä rasia meinaa käydä pieneksi pyykkipäivän jälkeen.

  VastaaPoista