Sivut

maanantai 1. syyskuuta 2014

Ilmapallon päällinen + ohjelinkki


Ilmapallon päällinen puuvillakankaasta

Ilmapallon päällisen puuvillakankaasta


Ompelin ilmapallon päällisiä lahjaksiTällainen pallo on tosi kevyt. Sitä on kätevä kuljettaa, sillä kun ilmapallosta päästää ilmat pois, pallo päällisineen menee pieneen tilaan.

Siskoni vinkkasi tämän ohjeen saksankielisestä Edeltraut mit Punkten -blogista. Kuvallinen ohje on selkeästi seurattavissa, vaikkei saksaa ymmärtäisikään. Kaavalinkki on tarvikelistan (Du brauchst) alussa.

Ensin ommellaan pitkät kappaleet kiinni toisiinsa. Ohjeesta näkyy selkeästi, miten ilmapalloaukko tehdään. Lopuksi ommellaan kuusikulmiot päätyihin. Ohjeessa kankaaseen on piirretty kaavan reuna eli kohta, josta ommellaan. Sen vuoksi ohje saattaa näyttää vähän monimutkaiselta. Minä huolittelin saumat aivan normaalisti siksakilla. Saumurissani on mustat langat, joten ompelin vain alla olevan pallon saumurilla. Olen tosi laiska vaihtamaan lankoja.Ilmapallon päällinen nuottikankaastaIlmapalloa ei tarvitse solmia kiinni. Riittää, että pallonsuuta kieputtaa jonkun kerran ja sujauttaa kankaan alle. Näin pallo on helppo tyhjentää ja täyttää myöhemmin uudestaan.

Hakusanalla "Luftballonhülle" löytyy paljon kuvia ommelluista ilmapallon päällisistä. Osa niistä on tehty viisikulmioista. Tämä versio, jonka minä tein, on helppo ja nopea toteuttaa. Siihen voi käyttää pienehköjä tilkkuja. 

Edit 20.9.2017
Ompelin synttärilahjaksi kolmevuotiaalle tytölle ilmapallon päällisen:


Ilmapallon päällinen


Edit 2.5.2019
Tässä on uusin tekemäni päällinen:


ilmapallon päällinen


Voit seurata Hääräämöä myös


Ohjelinkki: Ilmapallon päällinen


18 kommenttia:

 1. Tulipa deja-vu! Mulla on ollut lapsena näitä ilmapallonpäällisiä useampiakin! Kiitos muistutuksesta. :) Ja voi miten nuo ompelemasi ovat kivoja! :)

  VastaaPoista
 2. Ompa hauska! Meillä aina pallot paukkuu rikki ja nuorimmainen pelkää niitä, joten tässähän vois olla kiva ja nätti ratkaisu asiaan.

  VastaaPoista
 3. Ihana. Näitä on ehdottomasti kokeiltava.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista! Mie en ollut nähnyt tällaisia aiemmin. Näitä on kiva tehdä, valmista tulee nopesti :)

  VastaaPoista
 5. Kaikenlaista sitä keksitäänkin. Hauska idea! En ole moisia ennen nähnytkään.

  VastaaPoista
 6. Enpä ole minäkään näitä missään ennen nähnyt! Tosi hauska idea.

  VastaaPoista
 7. Voi hertsumarei, en ole minäkään ennen tämmöiseen törmännyt! Tämä on varmaan pakko laittaa kokeilulistalle, kiitos sinulle vinkistä!

  VastaaPoista
 8. Liebe Laura,
  deine Luftballonhüllen sind ganz toll geworden! Vielen Dank für deinen Kommentar bei mir und auch für's verlinken! :)
  Liebe Grüße,
  Martina

  VastaaPoista
 9. Ei ollut tämä juttu minullekaan tuttu! Kiva idea lapsille reissupalloksi, tai muutenkin.

  VastaaPoista
 10. Nyt tuli sitten niin oikeaan aikaan! Viikonloppuna 3-vuotiaan ja 4-vuotiaan tytön synttärit, kävin tässä päivällä ompelukoneen vieressä etsimässä inspiraatiota, muttei mitään syntynyt. No nyt on kaavat jo piirrettynä ja kankaiden kuvat vilkkuu silmissä! Suuret kiitokset, vielä tänään kokeiluun!

  VastaaPoista
 11. Kiitos kommenteista :)

  Liebe Martina, herzlichen Dank für deinen Kommentar und für die tolle Anleitung! LG, Laura

  VastaaPoista
 12. Onpa ihana idea! Meillä lapset tykkäävät hurjasti ilmapalloista - kukapa ei tykkäisi :) Tällainen olisi varmasti mieluinen!
  Sinun tekemäsi kampaukset ovat kyllä uskomattoman hienoja!! Ällistelen tässä noita upeita bannerikuviasi silmät pyöreinä :)

  VastaaPoista
 13. Kiitokset ihanista kommenteista! Minustakin nämä pallot ovat aivan ihania :)

  VastaaPoista