Sivut

sunnuntai 10. elokuuta 2014

Essu aasialaisittain + ohje PDF


Kaavanpiirto-ohje: esiliina aasialaisittain

Lupasin tehdä ohjeen esiliinaan, jonka esittelin jokunen viikko sitten (näet kuvia essuista täältä, klik). Tämän mallisia essuja on paljon Kaakkois-Aasiassa katukeittiöiden työntekijöillä. Tällainen on tosi miellyttävä päällä, sillä tätä ei sidota ollenkaan. Se pysyy kuitenkin paikoillaan hyvin.

Edit: Jos et pyöristä essun alakulmia, saat ommeltua ne helposti siistin näköisesti tämän videon ohjeella:
Edit: Tämä essu sopii monen kokoisille. En osaa sanoa tarkkaan kokoja.

Samalla kaavalla tekemäni sinisävyisen essun näet täältä.Kaavanpiirto-ohje: esiliina


18 kommenttia:

 1. Kiitos tästä! Tulee tarpeeseen :-)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Taidanpa nyt tietää, mitä joululahjoja surruutan, mutta ensiksi tietenkin omaan käyttöön yksi, ikäänkuin koekappaleeksi. Hienoa, että viitsit/ehdot värkätä ohjeen!

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva ja simppeli, mutta helposti muunteltava! Kiitos!

  VastaaPoista
 4. Kiitos viesteistä! Mukava, jos ohje pääsee käyttöön :)

  VastaaPoista
 5. Tämä on kyllä yksinkertaisuudessaan tosi nätti essumalli ja varmaan kayttäjäystävällinen, kun voi vaan pujottaa päälleen. Kiitos ohjeesta:)

  VastaaPoista
 6. Kiitän minäkin ohjeesta, tätä täytyy ehdottomasti kokeilla.

  VastaaPoista
 7. Mahtaako essu sopia samoilla mitoilla sekä 34 kokoiselle, että 48 kokoiselle? Onko kokemusta?

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommenteista!

  Janiika: Ainakin 34 - 40 kokoisille tämä käy hyvin. En oikein hahmota, minkä kokoinen on 48, mutta henkseleitä pidentämällä essusta saa näppärästi isomman. Etukappaleeseen saa helposti lisättyä pituutta helmaan ja leveyttä sivuille.

  VastaaPoista
 9. Hieno essu. Paljonko kangasta tähän tarvitaan eli paljonko sitä pitää ostaa?

  VastaaPoista
 10. Hei Shayla, mie olen tehnyt näitä essuja tilkuista. Suurin käyttämäni kangaspalanen taitaa olla 50 cm x 30 cm. Henkselit tosin leikkasin isosta kankaasta, mutta ei ole ongelmaa laittaa niihinkin saumoja. Jos haluat tehdä essun etukappaleen yhdestä palasesta, tarvitset etukappaleen korkeuden verran kangasta. Korkeus riippuu siitä, mihin kohtaan laitat etukappaleen ja henkselien välisen sauman. Jos et halua henkseleihin saumaa, tarvitset kangasta vähän yli 80 cm. Ota huomioon kankaan kutistuminen. Pese pesukoneessa kangas ennen leikkaamista. Jos kankaan kuvio sallii, voit leikata essun vaakasuoraan.

  Konkreettisesti näet kangastarpeen piirtämällä kaavan.

  VastaaPoista
 11. Hei hienot on essut! Kiitos ohjeesta. Oo kun suunnitellut tekeväni kierrätyskankaista essun ja nyt siihen löytyi pätevä ohje. Kerron minkälainen tuli, kunhan saan aikaiseksi tehdä 😊

  VastaaPoista
 12. Hei Sinikka, olisi tosi mukava nähdä, millaisen essut teet. Jos viitsit, niin käy linkittämässä essupostauksesi sitten tänne. :)

  VastaaPoista
 13. Etsin helppoa esiliina-ohjetta. Tämä löytyi googlaamalla. 😁 kiitos!!

  VastaaPoista
 14. Moi Heidi, tosi kiva, kun löysit tämän ohjeen. Tällainen aasialaistyylinen essu on miellyttävä päällä, kun mikään ei hierrä niskassa eikä tunnu vyötäröllä.

  VastaaPoista
 15. Leppoisan näköinen essu, ja vielä farkkukankaastsa, josta tykkään. Tuon sujauttaa helposti päälle, kun ei tarvitse tapella pitkien nauhojen kanssa. Kiva lahjaidea. Irmeli

  VastaaPoista
 16. Kiitos Irmeli! Tämä essu on minunkin mielestä hyvän mallinen. Minäkin olen tehnyt näitä lahjaksi.

  VastaaPoista