Sivut

maanantai 17. maaliskuuta 2014

Ohje: Minivoileipäkakku kahdelle





Minivoileipäkakun säilytykseen ei tarvita erityisiä astioita, vaan sen voi tehdä matalalle lautaselle. Laitan kakun lautasineen muovisessa hedelmäpussissa jääkaappiin. Voileipäkakku on hyvä tehdä syöntiä edeltävänä päivänä, jotta se ehtii vetäytyä.


Tarvikkeet:


  • 4 siivua paahtoleipää
  • tuorejuustolevitettä
  • tomaatti
  • puolikas paprika
  • ruohosipulia
  • kinkku- tai kalkkunaleikkeitä
  • italiansalaattia
  • kostutukseen maitoa tai vettä, johon sekoitetaan kasvis- tai lihaliemikuutio




Minivoileipäkakun ohje:


1. Pese ja paloittele tomaatti ja paprika,
silppua ruohosipuli.



2. Kostuta leipäsiivu esim. vedellä, johon
olet sekoittanut kasvisliemikuution.

Huom! Saat kostutettua leivän reunat
kätevästi niin, että dippaat leipää
astiassa, jossa on kasvislientä.

3. Levitä leivälle italiansalaattia.

4. Kostuta seuraava leipäsiivu (katso kohta 2)
ja laita se ensimmäisen siivun päälle.

5. Voitele leipäsiivu tuorejuustolla.

6. Laita tuorejuuston päälle tomaattia ja
paprikaa paloiteltuna sekä
ruohosipulisilppua.

7. Laita seuraavaan väliin italiansalaattia.


8. Voitele ylin leipäsiivu tuorejuustolla.

Voit antaa kakun vetäytyä jääkaapissa yön yli

ennen päällystämistä tai päällyksien kanssa.


9. Päällystä voileipäkakku kinkku-
tai kalkkunasiivuilla:

- Voitele tuorejuustolla melkein puolet siivusta.
- Pyöräytä voitelemasi kohta
ruohosipulisilpussa tai ripottele
ruohosipulisilppua voitelemaasi kohtaan.

10. Laita siivu kakun reunaan siten,
että sen yläosa tarttuu tuorejuustoon,
jolla voitelit kakun päällisen.

11. Peitä kakun reunat joka puolelta.

12. Laita kakun päälle koristeeksi
esim. ruohosipulin kukkia.

9 kommenttia:

  1. Vau, tosi kaunis voileipäkakku!

    VastaaPoista
  2. Tätä on pakko kokeilla, kiitos ohjeesta! :)

    VastaaPoista
  3. Miten näppärä idea! voileipäkakuissa hankaluutena on juuri säilytys ja sitten se kun pitää ostaa joko erityisiä poikittaissuunnassa siivutettuja vuokaleipiä tai leikellä paahtoleivistä kovat reunat pois. Tuo yhden paahtoleipäpalan laajuinen kakku on kerrassaan nerokas idea ja ratkaisee monta pulmaa! Lisäksi on helppo tehdä eri makuisia vaihtoehtoja, jos makumieltymyksiä on syöjissä useammanlaisia.

    VastaaPoista
  4. Aivan loistava idea! Miksipä ei voisi herkutella voileipäkakulla pienestikin. Ikuna en ole voileipäkakkua tehnyt, mutta tämän päätin testata, tack.

    VastaaPoista
  5. Ompa kiva tuo koristeluidea! Voisi kyllä kokeilla muutenkin tällaista pientä kakkua kun aina tulee tehtyä vain juhlia varten isompi kakku...

    VastaaPoista
  6. Voi miten mainio idea! Ei ole koskaan tullut mieleenkään tällaiset minivoileipäkakut. Koristeluidean kyllä otan ensi kesänä käyttöön. Blogissani olisi sinulle tunnustus.

    VastaaPoista
  7. Ihana idea! Tätäpä täytyy kokeilla!!!

    VastaaPoista