Sivut

perjantai 22. marraskuuta 2013

Roskapussi saumurille
Ompelin saumurin roskille roskapussin Seinäjoen käsityömessuilta ostamastani vahakankaasta. Idean pussille sain Nappinja-blogista. Olen nähnyt netissä kuvia pikkulasten ruokalapuista, joiden tasku oli ommeltu nurjalle puolelle. Kun taskun kääntää oikealle puolelle, sen suu pysyy automaattisesti auki.

Ompelin roskapussin yhdestä kappaleesta ja taittelin kankaan siten, että tasku tuli nurjalle. Leikkasin vahakankaasta suikaleen, jolla kanttasin pussin pitkät sivut. Lopuksi kiepautin taskun oikealle puolelle. Lisäksi otin taskun alakulmat sisään, jolloin kolmiulotteisuus korostuu.

18 kommenttia:

 1. Onpa kiva! Simppeli idea, ja silti (tai ehkä juurikin siksi) kaunis ja varmasti toimiva :)

  VastaaPoista
 2. On kyllä hyvä ja tarpeellinen idea ompeleville ihmisille!

  VastaaPoista
 3. Tää on loiistava idea!Oman saumurini pussi on onnettoman pieni(ja rikki)joten tää vinkki tuli enemmän kuin tarpeeseen!Ja se on kauniskin vielä:)

  VastaaPoista
 4. Varsin näppärä ja tarpeellinen. Minulla ei kotona ole saumuria, mutta roskaongelma on lainasaumureiden osalta tuttuakin tutumpi. Tuollainen pitää tehdä kyllä heti, sitten kun tähän talouteen joskus saadaan saumuri hankittua. Sitä odotellessa!

  VastaaPoista
 5. Kiitos viesteistä. Tämä on ollut oikein toimiva roskapussi, voin suositella. :)

  VastaaPoista
 6. Täällä oli taas niin käytännöllinen ja kaunis idea postattuna. :) Taisin inspiroitua.

  VastaaPoista
 7. Kaikkien edellisten kommenttien kanssa samalla linjalla, tämä kyllä tulee itsellekin ompelulistalle (joka kyllä tuntuu paisuvan hurjaan tahtiin). Itsellä on tällä hetkellä tylsästi pieni sangallinen muovipussi viritelty vastaavaan tarkoitukseen. Tämä sinun on kyllä paljon kauniimpi versio!

  VastaaPoista
 8. Mahtava idea! Täytyy varmaan itsekin tehdä tämmöinen :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommenteista! Tehkää toki tämmöinen :)

  VastaaPoista
 10. Onpa kätsyn oloinen! Omassani on sellainen muovinen roskiskotelo, josta meni juuri toinenkin kiinnitysnipsu poikki. Tässähän olisi oiva ratkaisu!

  VastaaPoista
 11. Kiitos hyvästä ideasta! Minullakin on nyt tämmöinen!

  VastaaPoista