Sivut

sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Tyynyliinoja vanhasta pussilakanasta


Yksi ystäväni pyysi minua ompelemaan tyynyliinoja vanhoista pussilakanoista eli täkkipusseista, kuten täällä Rovaniemellä sanotaan. Pussilakanat olivat kuluneet puhki päästä, mutta niissä oli vielä paljon hyvälaatuista kangasta jäljellä. Yhdestä pussilakanasta sain tehtyä viisi normaalikokoista (48 cm x 60 cm) tyynyliinaa. 


Pussilakanat olivat toiselta puolelta valkoisia vaaleanpunaisilla kuvioilla ja toiselta puolelta samanlaisia, mutta värit toisin päin. Jotkut tyynyliinat tein yhdestä kankaasta ja joihinkin laitoin toisen puolen toisesta kankaasta.
Ompelin tyynyliinoille pussin. Siinä vaiheessa pussilakanasta oli jäljellä vain aika ohueksi kulunutta kangasta. Laitoin pussiin vuorikankaaksi vanhaa valoverhoa tukemaan kangasta. Pussin nyöri on yöhousuista, joista tein kaksi pientä mekkoa.

5 kommenttia:

 1. Minä olen myös harrastanut tätä paljon. Ja juuri tuo kuvissasi ollut pussilakanakangas on hyvin tuttua. Saimme samanlaiset pussilakanat kihlalahjaksi -86. Meillä vielä ehyet, mutta kovalla käytöllä ovat olleet.

  VastaaPoista
 2. Kaunista ja pehmoista käyttää. Pienet mekkoset aivan ihanat kuten nämäkin..

  VastaaPoista
 3. Kätevää ja juurikin sitä oikeaa uusiokäyttöä! Kauniita!

  VastaaPoista
 4. Minäkin harrastan näiden vanhojen pussilakanoiden kierrätystä milloin mihinkin tarkoitukseen ja mitä retrommat kuviot, sen parempi! :) Liityinkin lukijaksi, niin voi lueskella muitakin hyödyllisiä hääräyksiä!

  VastaaPoista