Sivut

perjantai 13. huhtikuuta 2012

Joka tyypin kaavakirja ja tunnustuksia


Sain tunnustuksen Elinalta Aarnilintu-blogista. Kiitos. Tehtävänä on listata viisi asiaa ja viisi tavaraa, jotka polttavat hankinta- tai toteutuslistalla. Ensin ajattelin, että on helppo luetella asioita, sillä nyt olen hankkimassa harvinaisen paljon tavaroita. Ei listasta lopulta kovin pitkä tullutkaan:
1. Kankaita kirpparilta. Ostin tällä viikolla Joka tyypin kaavakirjan. Tänään kävin ostamassa tuon kirjan kakkososan. En ole ommellut vaatteita yläasteiän jälkeen, mutta nyt iski innostus. Noissa Rinna Saramäen ja kumppaneiden kirjoissa on mielestäni hyvä lähtökohta: kaava-arkeilla on joitain yksinkertaisia kaavoja, ja kirjassa annetaan ohjeet, miten kaavoja muokataan mihinkin vaatteeseen. Tulee ihan sellainen olo, että osaisi kaavottaa. :) Tähän mennessä olen löytänyt omasta kangasvarastostani ompeluksiini tarvittavat kankaat, mutta vaatteisiin tarvitaan aika paljon kangasta, joten täytyypä ostaa vanhoja verhoja tms. kirpparilta.

2. Uusi kamera, varmaankin Canon EOS 5D Mark II. 

3. Kameralaukku uudelle kameralle. Tein kymmenisen vuotta sitten ensimmäiselle filmijärkkärilleni laukun, jossa olen kuljettanut nykyistäkin kameraani. Se laukku mahtaa olla liian pieni 5D:lle. Olen kuljettanut nykyistä kameraani paljon käsilaukussa, mutta uutta olisi varmaan viisasta kuljettaa huolellisemmin.

4. Lisää voimaa. Ostin painavan kameran jalustan, ja nyt on pakko käydä salilla, jotta jaksan raahata sitä. Ensin kyllä ostin huomattavasti kevyemmän, mutta yhtenä iltana sitä vähän kokeillessani tajusin, että haluan tukevan jalustan, joten kävin vaihtamassa sen seuraavana päivänä.

5. Jokunen uusi huonekalu. Olen asunut nykyisessä asunnossani lähes vuoden, ja sisustus on vielä vähän vaiheessaan. Edellisissä kämpissäni huonekalut olivat runkopatjaa lukuunottamatta kirpparilta, dyykattuja tai saatuja. Haalin huonekaluja vähitellen, mutta nyt ajattelin ostaa uutenakin jotain. Olen haaveillut löhöilynurkkauksesta jo kymmenen vuotta. Syksyllä päätin teettää sellaisen. Suunnitellessani sitä tajusin taas harvinaisen hyvin, etten ole teollinen muotoilija. Piirsin lähinnä sellaista, mitä olin nähnyt jossain aiemmin. Talven verran hauduteltuani löhöilynurkkausasiaa minusta alkoi tuntua, että se taitaa olla menneen talven lumia. Meinaan sittenkin ostaa sohvan.

6. Säilöttyjä unelmia. En muka kerennyt katsomaan tuota dokumenttia elokuvateatteriin. Kun se ilmestyy DVD:nä, aion ostaa sen. On varmaan mielenkiintoista ja toki myös surullista nähdä, kuinka alle euron maksavan säilykepurkin ainekset matkustavat yhteensä yli 30 000 kilometriä ennen pääsyä kaupan hyllylle.


Jonkun aikaa sitten sain kaksi tunnustusta: Lotelta blogista Alpakkaa bambupuikoilla ja Lepäävältä Esteetikolta Oliona-blogista. Paljon kiitoksia. Tällä kertaa en taida laittaa tunnustuksia eteenpäin.


Mari, tervetuloa seuraamaan Hääräämön touhuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti