Sivut

lauantai 27. elokuuta 2011

Varrelliset huopatossut & purasin


Varrelliset huopatossut
Huopatossut, koko 38/39


Huovutin varrelliset tossut, joihin käyttämäni villat ovat värjäämättömiä harmaan sävyjä. Suunnitelmissa on myös tehdä tossujen teko-ohje. (Edit: Ohje varrellisiin huopatossuihin täältä.) Ohje varrettomiin huopatossuihin löytyy postauksesta Huopatossut + ohje.


Varrelliset huopatossut


Nahkapohjan ompelu tossuihin käsin on aika työlästä ja ottaa sormenpäihin. Se kannattaa kuitenkin, sillä käsin huovutettu tossu kuuluu puhki liian pian ilman nahkapohjaa. Ostin purasimen, jolla voi pistää nahkaan reikiä ompelua varten. Kokeilin sitä sen verran, että huomasin että sillä saa helposti reikiä nahkaan - ja myös alustaan ja sen alla olevaan pintaan. Minulla oli alustana tilkkutöihin tarkoitettu vihertävä kirpparilöytöalusta. Tähän tarkoitukseen se ei kuitenkaan oikein soveltunut.

Neulominen ja käsin ompelu ovat minulle matkustustekemistä. Jostain syystä minun ei tule harrastettua niitä paljoakaan kotioloissa. Nämä tossut odottavat siis reissuun pääsemistä.

Purasin ja kätevä terävän pään suoja

Ostin kirpparilta nahkatakeista ratkottuja eri sävyisiä hihoja ja etukappaleita. Täytyy katsoa, sopisiko niistä joku väriltään näihin tossuihin.


Edit: Ystäväni Elina vinkkasi, että nahan ompelussa auttaisivat myös nahkaneula sekä sormustin. Täytyypä laittaa hankintalistalle. Kiitos Elina!

Edit 2014: Uusimpiin tossuihin ompelin nahkapohjan kalastajanlangalla nahkasormikkaat kädessä. Purasimella saa kyllä hyvin reikiä nahkaan, mutta pehmeään nahkatakista ratkottuun nahkaan sitä ei tarvitse.

Edit 2016: Kalastajanlankakin osoittautui liian heikoksi pitämään tossun pohjan paikoillaan. Ompelin pohjat uudestaan langalla, jolla mieheni ompelee lapikkaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti