Sivut

perjantai 31. heinäkuuta 2015

Stressipallo ilmapalloista ja jauhoista + ohjelinkki

Stressipallo ilmapalloista ja jauhoista

Tein kaksivärisen stressipallon. Siihen tarvittiin neljä ilmapalloa sekä vehnäjauhoja täytteeksi. Muovipullon avulla laitoin jauhot puhallettuun palloon.

stressipallo

Ohjevideo löytyy YouTubesta. Nyt ymmärrän, miksi ohje on kuvattu ulkona. Minulla meni paljon enemmän aikaa jauhojen pyyhkimiseen keittiössä kuin itse pallon tekemiseen. 

lauantai 25. heinäkuuta 2015

Häät: Paikkakortit
Tein häihimme paikkakortit aikuisille kartongista, jota olin ottanut Prismasta vessapaperipakkausten välistä. Samaista kartonkia olen käyttänyt jokunen vuosi sitten synttärikutsuihin. Löysin netistä kehyksen, jonka sisään kirjoitin nimen.

Lapsilla puuhalehdet toimivat paikkakortteina. Kerron puuhalehdistä tarkemmin myöhemmin.

Edit: Näet puuhalehdet täältä (klik).


Käytin samaa kehystä isommassa koossa myös muissa kylteissä:
tiistai 21. heinäkuuta 2015

Häät: Pöytänumerot ja luonnonkukat

Reilun viikon takaiset häät ovat olleet syynä Hääräämön hieman harvempaan postaustahtiin alkuvuodesta. Elämäni ei juurikaan muuttunut hääjärjestelyiden vuoksi, vain askartelujen aiheeksi tuli häät. :)Tein kirpparilta ostamistani valokuvankehyksistä numerokyltit pöytiin. Leikkasin numerot venäjänkielisen kirjan sivuista. Kehykset ovat eri kokoisia keskenään. Pienimmät sijoitimme lähimmäksi sisäänkäyntiä. Yksitoista kehystä maksoi Toivon Torilla Rovaniemellä yhteensä 7 e.


Lähtötilanne:


Kaikki kukat häissämme olivat luonnonkukkia. Säilykepurkit ja vanhat tonkat toimivat maljakkoina. Keräsin kukkia siskojeni ja kaasojeni kanssa häitä edeltävänä päivänä sekä aamulla että iltapäivällä. Kukat pärjäsivät oikein hyvin, toki jokunen terälehti oli varissut.

Metsästä löydettyjä eri kokoisia kiviä oli koristeina pöydillä sekä pääovella. Tässä häitä edeltävän illan kännykkkäkuvia:

torstai 9. heinäkuuta 2015

Salatasku shortseihin
Tein vaatteisiin salataskuja vanhasta lakanasta reissua varten. Taskunsuulle ompelin käsin pienen nepparin. Taskut ovat sen kokoisia, että niihin mahtuu setelit kertaalleen taitettuina.