sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Nuhanenän juoma





Sipuli-maitojuoman ainekset:

- 2 dl maitoa
- puolikas tai neljäsosa sipuli
- ripaus suolaa ja sokeria


Ohje:

1. Kuumenna maito esim. mikrossa. 

2. Paloittele sipuli pieneksi silpuksi.

3. Laita maitomukiin sipulisilppu sekä vähän suolaa ja sokeria. Sekoita.

Voit halutessasi siivilöidä sipulinpalaset pois, 
kun ne ovat lionneet maidossa hetken.


Tämä nuhanenän juoma on mielestäni yllättävän hyvää, ei ehkä uskoisi noista aineksista.


sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Perhoshihainen mekko



Piirsin perhoshihaisen mekon kaavan Tehtaamon ohjeella. Paljon kiitoksia ohjeesta. Tehtaamossa on paljon hyviä kaavanmuokkausvinkkejä meille, jotka emme ymmärrä kaavoituksesta mitään.

Kankaan ostin Eurokankaasta. Se on jotain paksua aika hyvin joustavaa tekokuituneulosta, joka ei ryppyynny ollenkaan.




Kuvasin kuvien taustat aiemmin syksyllä Pöykkölässä Rovaniemellä.

maanantai 15. syyskuuta 2014

Ryppyinen lahjapaketti




Siivotessani löysin vähän rypistyneen ainakin kerran käytetyn ruskean paperipussin. Meinasin heittää sen pois, sillä se ei ollut enää siistin näköinen. Mutta sitten rypistin sitä reilusti lisää ja tein siitä lahjapaketin. Löysin koristerusetin kätköistäni.




Taustakuvan otin Vector4Free-sivulta.

maanantai 8. syyskuuta 2014

Vihreä pesto + ohje




Vihreä pesto on suurta herkkuani. Kotitekoisena se on mielestäni erityisen hyvää. Tykkään syödä sitä pastan kanssa parmesaaniraasteen kera sekä leivän päällä.

Sain tämän ohjeen Sveitsissä asuvalta siskoltani. Tein vihreää pestoa ensimmäisen kerran heillä vieraillessani viime vuonna.



Ainekset:
määrät eivät ole niin justiinsa

- 2 kourallista tuoreita basilikan lehtiä

- 125 ml oliiviöljyä

- 2-3 rkl pinjansiemeniä tai manteleita

- 100 g parmesaanijuustoraastetta

-1 valkosipulinkynsi 
(laitoin ensimmäisellä kerralla 2 kynttä, mutta mielestäni 1 riittää hyvin)

- ripaus suolaa






Ohje:

Voit laittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja hienontaa ne kerralla.

Minä hienonsin basilikan, pinjansiemenet ja valkosipulin sauvasekoittimella. Oliiviöljyä olin laittanut joukkoon.

Lopuksi sekoitin mukaan parmesaania ja ihan vähän suolaa.

maanantai 1. syyskuuta 2014

Ilmapallon päällinen + ohjelinkki





Ompelin ilmapallon päällisiä lahjaksiTällainen pallo on tosi kevyt. Sitä on kätevä kuljettaa, sillä kun ilmapallosta päästää ilmat pois, pallo päällisineen menee pieneen tilaan.

Siskoni vinkkasi tämän ohjeen saksankielisestä Edeltraut mit Punkten -blogista. Kuvallinen ohje on selkeästi seurattavissa, vaikkei saksaa ymmärtäisikään. Kaavalinkki on tarvikelistan (Du brauchst) alussa.

Ensin ommellaan pitkät kappaleet kiinni toisiinsa. Ohjeesta näkyy selkeästi, miten ilmapalloaukko tehdään. Lopuksi ommellaan kuusikulmiot päätyihin. Ohjeessa kankaaseen on piirretty kaavan reuna eli kohta, josta ommellaan. Sen vuoksi ohje saattaa näyttää vähän monimutkaiselta. Minä huolittelin saumat aivan normaalisti siksakilla. Saumurissani on mustat langat, joten ompelin vain alla olevan pallon saumurilla. Olen tosi laiska vaihtamaan lankoja.






Ilmapalloa ei tarvitse solmia kiinni. Riittää, että pallonsuuta kieputtaa jonkun kerran ja sujauttaa kankaan alle. Näin pallo on helppo tyhjentää ja täyttää myöhemmin uudestaan.

Hakusanalla "Luftballonhülle" löytyy paljon kuvia ommelluista ilmapallon päällisistä. Osa niistä on tehty viisikulmioista. Tämä versio, jonka minä tein, on helppo ja nopea toteuttaa. Siihen voi käyttää pienehköjä tilkkuja. 


Ohjelinkki: Ilmapallon päällinen